Dansschool iDancity

Een korte voorstelling
Deze dansschool is opgericht in september 2007 door Sofie Van Boxelaere. Verschillende stijlen komen aan bod tijdens de gewone lessen: hiphop, showdance, freestyle, ragga, clipdance, funky jazz, … Sinds 2014 hebben we ook 2014 aparte lessen modern.
Sofie Van Boxelaere studeerde in 2007 af als leerkracht lager onderwijs. Haar passie voor dans zat er al van kleins af aan in. In verschillende clubs en dansstijlen deed ze ervaring op als leerling, maar ook als lesgever. Ze begon les te geven op zomerdanskampen en eindigde altijd met een spetterende show. Haar droom om een eigen project op te starten, waar ze haar eigen stijl en ervaring in kon leggen, ging in 2007 in vervulling. iDancity werd geboren en telde toen een 70-tal leden. Het eerste jaar werd afgesloten met een show in haar thuisstad Heusden. Na het eerste jaar ging het enorm snel. Elk jaar kwamen er meer en meer geïnteresseerden en de dansschool groeide immens. Vandaag telt iDancity meer dan 16 leerkrachten en een aardig tal groepen. De dansschool brengt ieder jaar een spetterende slotshow in de Groenzaal in Gent waar jaarlijks bijna 2000 toeschouwers naar toe komen. (Vanaf 2017 zal er maar om de 2 jaar een slotshow plaatsvinden) De eerste volgende slotshow is in 2019. Het andere jaar organiseren we een kleinschaliger toonmoment in onze sporthal Bergenmeers.
Sofie staat niet stil. Naast haar job als leerkracht in de sportbasisschool, vindt ze de tijd om haar bij te scholen en nog meer ervaring op te doen. Tijdens de zomer van 2008 kreeg ze de kans om de danceconvention “Triple threat” bij te wonen in Las Vegas! Verschillende choreografieën werden aangeleerd, podiumpresences werden bijgebracht, … door DE topchoreografen van Amerika! In 2010 ging ze samen met Niki naar Los Angeles om diezelfde stage terug te volgen! Ook een internationale stage in Brugge stond al op de planning zodat ze steeds op de hoogte blijft van het reilen en zeilen in de danswereld. Eind juni 2009 volgde Sofie een cursus Zumba waardoor ze ook een gediplomeerd lesgever Zumba is. Tijdens de zomer van 2013 gingen Sofie en nog een aantal iDancity leerkrachten naar New York voor een teacher workshop van de The Pulse On tour.
Om ook de dansers van iDancity wat internationale hiphop mee te geven, worden er regelmatig workshops georganiseerd doorheen het jaar met Belgische en internationale choreografen.  De afgelopen 3 jaar mochten we o.a. niemand minder dan Jasmine Meakin uit Australië verwelkomen in onze dansschool tijdens haar EUROJAM tour.

FLC_4657

Kortom: iDancity is een dansschool waar je enorm veel bijleert, diverse kansen krijgt en vooral terecht komt in een hechte familie. Ons doel: het plezier van het dansen overbrengen naar anderen door je volledig te geven op de muziek!
Iedereen is van harte welkom …